Információk

Gyakran ismételt kérdések

Itt találja betegeink által leggyakrabban feltett kérdéseket a magyarországi fogászati kezelésekkel kapcsolatban.
További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal (info tel.: +36 30 95 70 600)!

Hogyan léphetek kapcsolatba Önökkel?
Rendelési időben telefonon, e-mail-en, skype-on és WhatsApp-on keresheti rendelőnket.

Lesznek-e nyelvi problémáim?
Dr. Nemes Edit felsőfokon és folyékonyan beszél angolul, németül és olaszul.

Mibe kerül a fogorvosi beavatkozás?
Az első ingyenes konzultációkor személyesen beszélheti meg az orvossal a kezelési tervet és költségeket. A költségek különböznek a fogorvosi kezelés tipusa, és a felhasznált anyagok szerint. Távolabb élő leendő pácienseink részére panoráma röntgen segítségével tudunk hozzávetőleges kezelési tervet küldeni.

Hogyan fizethetek Magyarországon?
Rendelőnkben készpénzzel (forint, euro) illetve hitelkártyával is van lehetősége fizetni (VISA, MasterCard).

Mikor kell a kezelésemért fizetni?
A kezelés megkezdésekor előre kell fizetni a megbecsült költségek 50%-át, majd a fogmű elkészülte után a fennmaradó összeget.

Nyújtanak garanciát az elkészült fogművekre?
Az általunk használt Nobel Biocare implantátumokra 10 év garanciát nyújtunk. Az elkészült fogművekre 5 év garanciát adunk, amennyiben páciensünk megjelenik évenkénti ingyenes kontrollon.

Tudnak nekem segíteni az utazásom megszervezésében?
Igen, szívesen segítünk! Eljuthat hozzánk repülővel (Bécs, Pozsony), vonattal (a legközelebbi pályaudvar Hegyeshalom, ill. Mosonmagyaróvár), és autóval is természetesen. Pácienseink részére a repülőterekről ingyenes transzfert biztosítunk.

Hol leszek elszállásolva?
Foglalhatunk Önnek különböző árkategóriában szállást városunkban, vagy akár a környékbeli hangulatos települések egyikében is.

Mennyi ideig kell Magyarországon tartózkodnom?
Ez a kezeléstől függ. Általában egy hét a tartózkodási idő, de néhány kezelés több időt is igénybe vehet.

Más nemzetek is érdeklődnek a magyarországi fogorvosi kezelések iránt?
Rendelőnk 20 éve működik pácienseink megelégedésére. Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Írországból, Svájcból, s Angliából érkeznek hozzánk páciensek. A rendelő színvonala és munkatársaink szakmai képzettsége ill. az általunk használt anyagok minősége megfelel az európai elvárásoknak.

A városról

Mosonmagyaróvár (www.mosonmagyarovar.hu) a vizek városa. A Mosoni-Duna partján fekszik, átfolyik rajta a Lajta, a Lajta-csatorna, a kisebb malomágak, árapasztók. A gyalogos átkelést hangulatos fahidak szolgálják.

Mosonmagyaróvár ismert történelmi város. Műemléképületei, épületegyüttesei, városképi jelentőségű épületei, középkori utcahálózata sorolják a történeti városok közé. Egyedileg védett épületeiből 13 országos jelentőségű műemlék.

A város a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál, az osztrák és a szlovák határtól 15km-re az M1-es autópálya mellett fekszik. A település helyét a gazdasági és földrajzi adottságok jelölték ki. Már a római időkben katonai település Ad Flexum néven, honfoglalás után ispánság, később megyeszékhely, majd az Alföldről Bécsbe irányuló gabona és állatszállítmányok útvonala volt.

Moson és Magyaróvár 1939-ben egyesült, jelenleg 31000 lakosú város.

1818-ban Albert Kázmér szász-tescheni herceg, Mária Terézia veje, agrár felsőoktatási intézményt alapított. Ennek jogutódja a vár épületében található a Nyugat-Magyarországi Egyetem. Nikolaus Lenau osztrák költő az 1822-23-as tanévben tanult itt. A várudvaron áll kőszobra és az emlékét őrző faragott kőpad.

A Deák téren található a Habsburgok főhercegi kastélyának egyetemes épülete, itt szállt meg 1847 októberében Széchenyi István, és 1848 októberében az erkélyszoba ablakából szólította hadba Kossuth Lajos Moson megye parasztjait. A tér dísze az 1744-ben készült háromalakos, barokk Nepomuki Szent János szobor. Sétánkat a Fő utcán folytatva, Nikolaus Lenau egykori lakóháza mellett három szépen felújított barokk homlokzatú házat találunk. A közelében álló régi megyeháza, a mai városháza 1891-ben épült neoreneszánsz stílusban. A város ékessége a Hansági Múzeum ipartörténeti gyűjteményének és a Gyurkovich gyűjteménynek otthont adó Cselley ház.

A magyaróvári plébániatemplom - Szent Gotthárd templom - helyén román templom állott, amely 1529-ben elpusztult. A mai egytornyos, egyhajós templom alapjait 1668-ban rakták le. Belső berendezése az 1770-es években készült. Altemplomában van eltemetve Habsburg Frigyes és felesége, Izabella.

A klasszicista, copf stílusban épült Fő utcai házak mellett barokk részletekkel is találkozhatunk. Flesch Károly világhírű hegedűművész és zenepedagógus lakóházát emléktábla díszíti. Emlékére kétévente nemzetközi hegedűversenyt rendeznek e nevét viselő Művelődési Központban.

A Rozália kápolna a XVIII: század elején egy pestisjárvány megszűntének emlékére épített kegyhely. A mosoni római katolikus templom barokk stílusban épült az 1750-es években, neobarokk homlokzatát e század elején kapta.

Hotelek

Engler hotel (www.englerhotel.hu):

Ősfás ligetben található a hotel. A múltban ezen a helyen szintén vendéglátó hely állt. Engler Péter kiváló vendéglős a háború után egész kis paradicsomot hozott létre. Vendéglőjét gyönyörű kert vette körül, ritka növényekkel. Teniszpálya, aktív strandélet jellemezte a környéket. A mai tulajdonos, tiszteletből megőrizte az Engler nevet. A név ma is őrzi a múlt hangulatát, ezt kívánja Gál András újra megteremteni.

Hotelünk 1-7 ágyas, egyedi atmoszférájú szobái ideálisak a nyaraló családok számára, de a megpihenni vágyó átutazóknak is. Minden szobához tartozik saját fürdőszoba, (zuhanyzóval és WC-vel), tv, a szálloda egész területén ingyenesen használható Wi-Fi internet működik. Házi kedvencét sem kell otthon hagynia.


Fészek panzió (www.pensionnest.hu):

A Fészek fogadó egy barátságos családi vállalkozás,mely egész évben szeretettel várja bel- és külföldi vendégeit. Válassza akár a szomszédos Termál- és Gyógyfürdő színvonalas szolgáltatásait, a város széleskörű bevásárlási lehetőségeit, vagy akár egy szigetközi barangolást, fogadónk ideális hely az ön és családja pihenéséhez.

11 szobával várjuk vendégeinket, amiket két árkategóriába sorolhatunk. Minden szobában található kábel TV, és hűtőszekrény, az első nyolc magasabb kategóriájú szobákhoz külön zuhanyzó és WC tartozik, valamint klímaberendezéssel és széffel is fel vannak szerelve.


Hotel Panoráma (www.panoramahotel.hu):

Szállodánk festői környezetben a Lajta folyó partján, a termálfürdő közelében a szlovák és az osztrák határtól egyaránt csak 10 km-re fekvő gyógy- és üdülővárosként számon tartott Mosonmagyaróváron található. A szerencsés földrajzi és éghajlati adottságú üdülőhely híres történelmi emlékeivel, gyógyvizű forrásaival, különleges szolgáltatásaival várja az ide látogatókat.

Minden igényt kielégítő, /fürdőszoba, színes TV, telefon/ kétágyas szobával és apartmannal várjuk egész évben kedves vendégeinket.

Egyéb szolgáltatások

A rendelőnk Északnyugat Magyarországon (www.hungary.com), Bécstől 70 km, Pozsonytól 30 km-re Mosonmagyaróváron (www.mosonmagyarovar.hu) található.

Pácienseink részére ingyenes transzfert biztosítunk a bécsi (www.viennaairport.com) ill. a pozsonyi (www.airportbratislava.sk) repülőtérről a hét bármely napján ill. időszakában!

Mi is tudjuk, hogy a rengeteg magyar fogászat közül nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyikben bízhat meg feltétlenül, melyik az a hely, ahol igazán jól képzett orvosok munkálkodnak az Ön számára legmegfelelőbb fogászati megoldáson.

Azért hoztuk létre ezt az információs portált, hogy segítsen megismerkedni velünk és a kapcsolat kiépítésében is az Ön partnere legyen. Személyesen garantáljuk a jó minőségű alapanyagok felhasználását, és a rendelőnk magas fokú felszereltségét.

Kérésére tájékoztatjuk Önt a kezelési feltételekről, az árakról, és igény esetén személyre szabott árajánlatot készítünk.

A fogászati kezeléseken túl, honlapunkon keresztül felkínálunk néhány lehetőséget, ötletet, a pihenésre, kikapcsolódásra, és Magyarország természeti és kulturális közegének megismerésére.

A minőségi munkát pedig 5 év garanciával biztosítjuk! Minden Nobel Biocare implantátum 10 év ill. a fogpótlásokra 5 év teljes körű garanciát vállalunk, amennyiben páciensünk évente egyszer kontrollra megjelenik a rendelőnkben!

Bármilyen felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk (info tel.: +36 30 95 70 600)!

Árak

(Az árak euróban értendő nettó árak!)
Az árak tájékoztató jellegűek, végleges kialakításuk a személyes konzultáció része!

Saját fogra készített korona, ideiglenes koronával együtt:

Porcelán leplezésű korona nem nemesfém vázzal, 1 db: 260 €
Porcelán leplezésű korona nem nemesfém vázzal, 2 db-tól: 190 €
Porcelán leplezésű korona arany vázzal, 1 db (Arannyal együtt): 300 - 340 €
Porcelán leplezésű korona arany vázzal, 2 db-tól (Arannyal együtt): 270 - 310 €
Teljes kerámia korona Zirconoxyd vázzal, 1 db: 400 €
Teljes kerámia korona Zirconoxyd vázzal, 2 db-tól: 370 €
Ideiglenes műanyag korona: 95 €

Inlay:

Inlay (1 db) Préskerámia: 300 €
Inlay (2 db-tól) Préskerámia: 270 €
Inlay (1 db) Arany (“S-M” - “L-XL”) (Arannyal együtt): 400 €
Inlay (2 db-tól) Arany (“S-M” - “L-XL”) (Arannyal együtt): 370 €

Teljes kerámia / Préskerámia:

Veneer / héj: Teljes kerámia (1 db) élő fogra (Empress): 300 €
Veneer / héj: Teljes kerámia (2 db-tól) élő fogra (Empress): 270 €

Csap gyökértömött fogba:

Titán: 50 €
Arany: 100 €

Gyökértömés:

Gyökértömés: 110 €

Extractio / Foghúzás: 25 €
Depurálás / Fogkő eltávolítás: 30 €
Depurálás / Fogkő eltávolítás porpolírozással: 50 €
Kompozit tömés / Fogszínű fényre kötő műanyag tömés (”S”): 60 €
Kompozit tömés / Fogszínű fényre kötő műanyag tömés (”M-L”): 90 €
Kompozit tömés / Fogszínű fényre kötő műanyag tömés (”XL”): 120 €

Fájdalommentes fogfehérítés, SoniWhite™ készülékkel: 360 €
Panoráma röntgenfelvétel: 40 €
Barázdazárás: 100 € / 4 db fog

Kombinált lemezes fogpótlás 2 oldali elhorgonyzással (pl.: csúsztatóval) lingual-ívvel:

5 fogig nem nemesfém vázzal: 2.000 €
5 fogig arany vázzal: 3.000 - 3.500 €
6 fogtól nem nemesfém vázzal: 2.500 €
6 fogtól arany vázzal: 3.500 - 4.000 €

Kombinált lemezes fogpótlás egyoldali elhorgonyzással (csúsztató) lingual-ív nélkül:

5 fogig nem nemesfém vázzal: 1.500 €
5 fogig arany vázzal: 2.000 - 2.500 €
6 fogtól nem nemesfém vázzal: 3.000 €
6 fogtól arany vázzal: 4.000 - 4.500 €

Kivehető ideiglenes fogpótlás: 250 € / állcsont
Teljes fogpótlás műanyag fogakkal: 350 € / állcsont
Teljes fogpótlás porcelán frontfogakkal: 450 € / állcsont

Kapocs-elhorgonyzású részleges lemezes fogpótlás nem nemesfém vázzal: 500 €
Teleszkóp-protézis nem nemesfém primer-koronákkal: 2.000 €
Teleszkóp-protézis arany primer-koronákkal: 2.500 - 2.700 €
Betétcsere (csúsztatóba): 20 € / db

Implantáció:

Nobel Biocare Implantat Family - Branemark System Svédországból (10 év garanciával!)
Nobel Guide Navigáció (Cone Beam CT-vel együtt):
(minimal invasiv, irányított operáció sebészi sablon felhasználásával)
1.100 €
1.200 €
1.300 €
Implantátum 1 db, (Replace):
(Az ár a felépítmény árát nem tartalmazza!)
900 €
Implantátum 1 db, (Nobel Active):
(Az ár a felépítmény árát nem tartalmazza!)
1.000 €
Implantátum 2 db-tól, (Replace):
(Az ár a felépítmény árát nem tartalmazza!)
800 €
Implantátum 2 db-tól, (Nobel Active):
(Az ár a felépítmény árát nem tartalmazza!)
900 €
Augmentáció / csontfelépítés: 400 €
Sinuslift / csontfelépítés az arcüreg-alap megemelésével: 500 - 700 € / oldal

Implantátumra készített korona:

Ideiglenes műanyag korona: 150 €
Porcelán leplezésű korona nem nemesfém vázzal, Titanium abutmenttel: 320 €
Porcelán leplezésű korona titán vázzal Titanium abutmenttel: 380 €
Porcelán leplezésű korona arany vázzal Titanium abutmenttel: 440 - 480 €
Teljes kerámia korona Zirconoxid vázzal Titanium abutmenttel: 550 €
Teljes kerámia korona Zirconoxid vázzal Zirconium abutmenttel (Procera): 700 €

Fogatlan állcsont:

2 Impl. + Teljes protézis: 1.600 - 1.800 €
Arany: + 1.000 €
4 Impl. + Overdenture - Stégprotézis: 3.200 - 3.600 €
Arany: + 3.600 €
6 Impl. + Overdenture - Stégprotézis: 4.800 - 5.400 €
Arany: + 4.200 €
Nobel Guide Navigáció (Cone Beam CT-vel együtt):
(minimal invasiv, irányított operáció sebészi sablon felhasználásával)
1.100 €
1.200 €
1.300 €
4 Impl.: 3.200 - 3.600 €
+ Fixhíd (műanyag leplezéssel - Procera Implant Bridge Titanium, csavarozott): 4.000 €
6 Impl.: 4.800 - 5.400 €
+ Fixhíd (műanyag leplezéssel - Procera Implant Bridge Titanium, csavarozott): 4.200 €
6 Impl.: 4.800 - 5.400 €
+ Fixhíd (Porcelán leplezésű híd nem nemesfém vázzal, cementezett): 4.300 €
8 Impl.: 6.400 - 7.200 €
+ Fixhíd (műanyag leplezéssel - Procera Implant Bridge Titanium, csavarozott): 4.400 €
8 Impl.: 6.400 - 7.200 €
+ Fixhíd (Porcelán leplezésű híd nem nemesfém vázzal, cementezett): 4.500 €
6 Impl.: 4.800 - 5.400 €
+ Procera Implant Bridge Zirconia (porc. lepl., csavarozott): 8.000 €
8 Impl.: 6.400 - 7.200 €
+ Procera Implant Bridge Zirconia (porc. lepl., csavarozott): 8.400 €

Szabadidő programok

Magyarország színes programokkal várja látogatóit. Érdemes már az utazás tervezésekor elgondolkodni azon, hogy ott tartózkodása alkalmával milyen nevezetességeket szeretne meglátogatni. Az utazást megéri egy olyan időponthoz kötni, amikor vonzó program (kulturális, turisztikai, aktív szabadidős, ...) kínálkozik. Ebben megpróbálunk segíteni Önnek, így honlapunkon a régió néhány jelentősebb, kikapcsolódást nyújtó helyszíneit mutatjuk be röviden.

Az edeldental úgy alakítja az Ön kezelési időpontjait, hogy összeköthesse magyarországi tartózkodását pihenéssel, aktív kikapcsolódással.

Néhány javaslat:

Lipóti Termál- és Élményfürdő (www.lipotfurdo.hu)

Lipót falu a csodálatos Szigetköz közepén, Győrtől 25 km-re, Mosonmagyaróvártól 18 km-re, a Dunától 3 km-re található. A termálfürdő a 65 C-os termálvizével évek óta a családok, pihenni vágyók kedvelt üdülőhelye. A 4 hektár öntözött gyepfelületű, 2002-es évben teljesen felújított strand két termálmedencével, egy úszómedencével, gyönyörű szigettel, patakkal, vízimalommal várja a vendégeket.


Termálfürdő és uszoda – Mosonmagyaróvár (www.thermal-movar.hu)

Az egész éven át nyitva tartó termálfürdő igazi fürdőparadicsom. A különböző hőfokú, nyitott és fedett úszómedencékben az úszósport barátai, a gyógymedencékben a gyógyulásra szorulók, a gyermekmedencékben pedig az apróságok találnak lehetőséget pihenésre, felüdülésre. A sok, oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz Európa 5 legjobb hatású gyógyvize közé tartozik.


Pakuts Lovas udvar – Halászi (www.pakutslovasudvar.hu)

Szolgáltatások: tereplovaglás, futószár, karámban lovaglás

Rendelőnk előnyt élvez az országhatártól távolabb eső helyekkel szemben, hiszen Budapesten kívül akár két jelentős fővárost (Pozsonyt és Bécset) is meglátogathatnak itt tartózkodásuk alkalmával.

Magyarország

A magyarok nemcsak határtalan vendégszeretetükről, hanem gazdag kultúrájukról, pikáns ízeikről és jó boraikról is híresek. Egykor az egész Kárpát-medencét elfoglaló ország a történelem folyamán tényező volt Európában. Volt, amikor nyugaton ezt imádkozták: „A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket!”, később a Magyar Királyság vált a nyugati kereszténység védőbástyájává.

Az ország területének csaknem háromnegyede síkság, mégis dombságot könnyedén, középhegységet elvétve találhatunk, míg igazán magas hegységek nincsenek. Az ország legmagasabb pontja a Mátra hegységben található Kékes tető (1014m), míg az ország legalacsonyabb pontját, a Szeged melletti Gyálaréten (78 m) találjuk.

A két legfontosabb folyó az országban a Duna (magyarországi hossza: 427 km) és a Tisza (magyarországi hossza: 598 km). Mindkét folyó észak-déli irányban szeli át az országot. A nyugati rész (a Dunántúl – az egykori Pannónia) inkább dombos terület, és itt található Európa legnagyobb, és legmelegebb tava a Balaton.

A középső rész (a Duna-Tisza Köze), illetve a Tiszántúl jellemzően síkvidéki terület. A „magyar puszta” kedvelt turisztikai célpont, ahol jellegzetes állatokkal és néprajzi hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A Hortobágyi Nemzeti Parkban (Hortobágy), a Kiskunsági Nemzeti Parkban (Bugac, Apajpuszta, Lajosmizse) látványos lovasbemutatókkal szórakoztatják az odaérkezőket. A nyugat-dunántúli régióban a Szigetközben találhatunk hasonló látványosságokat.

Az ország a mérsékelt éghajlati övben helyezkedik el, három nagy éghajlati terület (az óceáni, a kontinentális és a mediterrán klíma) határterületén fekszik. Időjárása a Kárpát-medencétől való körülzártságának köszönhetően viszonylag könnyen kiszámítható. (Legmelegebb hónapban, júniusban 20 ℃, a leghidegebb hónapban, januárban 2,1 ℃ a középhőmérséklet.) A napos órák száma 2038, ami Európában a legmagasabbak közt van.

Méltán híres az ország egyedi íz világáról, így feltétlenül szót kell ejtenünk róla. A hagyományos magyar konyhát az ízletes és fűszeres ételek jellemzik. Az idők folyamán sokat fejlődött és nemzetközibb is lett, ugyanakkor megmaradtak az egyedi ízek is, amit minden turistának feltétlenül meg kell kóstolnia. A hagyományos magyar konyha alapját egyrészt az egyedi sütési, főzési eljárások (rántás, pörkölt), másrészt a fűszerezés (pirospaprika, hagyma, kömény stb.) teszik ki.

A magyar konyha specialitásai közül az alábbiakat feltétlenül meg kell kóstolniuk: a paprikás csirkét, pörköltöt (vad-, vagy marhahúsból), töltött káposztát, halászlét vagy éppen a gulyáslevest. A főétkezés után fogyasszon még el egy rétest (almás, tökös-mákos, túrós) egy somlói galuskát, egy Gundel palacsintát, vagy éppen egy tál gesztenyepürét!

Természetesen a jó ételhez jó ital is illik. Szerencsére e tekintetben sem kell szégyenkezniük a magyaroknak. A világpiacon is kelendő, jó minőségű magyar borok között mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet. A tüzesebb villányi, a selymesebb balaton-felvidéki, vagy éppen az édesebb tokaji borok közt kedvükre válogathatnak és kóstolgathatnak.

A magyarok az étkezést általában aperitiffel kezdik. E célra leggyakrabban valamilyen gyümölcs (szilva, sárgabarack, cseresznye) pálinkát (Hungarikum1), vagy a Zwack Unikumot érdemes kipróbálni.

1Az Európai Unióban kizárólag Magyarországon létrehozható termék. Ezek közé tartozik a pálinka, a szalámi, a fűszerpaprika, és a kocsonya.

Hasznos információk

Határátlépés

Mivel 2004. május 1-jén Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, az Uniós szabályok, így a schengeni egyezmény érvényes. Vízumkényszert alkalmaznak minden olyan ország állampolgáraival szemben, akik csak vízummal léphetnek az Európai Unió területére2 3.

Az EU állampolgárok beutazása Magyarországra vízummentes, és kilencven napot meg nem haladó időtartamig külön engedély nélkül tartózkodhatnak a Magyar Köztársaság területén. (Az ott tartózkodás azután is vízummentes, de érvényes személyazonosító okmánnyal /útlevél vagy személyazonosító igazolvány/ kérhető, az úgynevezett tartózkodási engedély kiadása.)


Elektromos hálózat

Magyarországon az elektromos hálózat 220 volttal működik, a konnektorokon két bemeneti nyílás található.


Pénzváltás, bankok

Magyarországon kb. 30 bank (több mint 800 fiókkal), 84 takarékbank (260 fiókkal) és közel 600 egyéb iroda foglalkozik pénzváltással. A bankok többsége csak hétköznap/(8-16 óráig) van nyitva, a pénzváltó irodák többsége szombaton is nyitva tart. A bankok mellett a legtöbb esetben találunk 0-24 órás pénzkiadó automatát. A legnagyobb magyar bankok: OTP Bank Nyrt., Budapest Bank Nyrt., Raiffeisen Bank Zrt., K&H Bank ZRt., Erste Bank Hungary Nyrt., CIB Bank ZRt.

Az alábbi hitelkártyákat általában elfogadják: EuroMastercard, JCB, Visa, Visa Elektron. AMEX, Diners Club, EnRoute, Travellier’s Cheque-et a nagyobb bankok fogadnak el.


Nagykövetségek

Ausztria:
1064 Budapest, VI. kerület, Benczúr Gy. Utca 16.
tel: +36-1-3516700
fax: +36-1-3528795

Egyesült Királyság:
Budapest, V. kerület, Harmincad utca 6.
tel: +36-1-2662888
fax: +36-1-12660907

Franciaország:
1062 Budapest, VI. kerület, Lendvay utca 27.
tel: +36-1-3741100
fax: +36-1-3741144

Hollandia:
1022 Budapest, II. kerület, Füge utca 5-7.
tel: +36-1-3265301
fax: +36-1-3265978

Olaszország:
1143 Budapest, XIV. kerület, Stefánia út 95.
tel: +36-1-4606-200 / 201
fax: +36-1-4606-260

Németország:
1014 Budapest, I. kerület, Úri utca 64-66.
tel: +36-1-4883500
fax: +36-1-4883505


Nyitvatartási idők

Bankok: hétfőtől csütörtökig, reggel 8-tól délután 4-5 óráig, pénteken inkább csak 14-ig, hétvégén zárva tartanak.

Múzeumok: keddtől vasárnapig 10-18 óráig, hétfőn zárva tart a többség. Zárás előtt fél órával már nem engednek be látogatót.

Áruházak: hétköznap 10-18-ig, 19-ig, szombaton 16-ig, vasárnap 13-ig. A hipermarketek és a plázák általában hosszabb nyitvatartással működnek.

Élelmiszer üzletek: hétköznap 10-19-ig, 20-ig, szombaton 16-ig, vasárnap 14-ig.


Munkaszüneti napok Magyarországon

január 1. (újév); március 15. (nemzeti ünnep); május 1. (a munka ünnepe); augusztus 20. (az államalapítás ünnepe); október 23. (nemzeti ünnep); november 1. (mindenszentek napja); december 25-26. (karácsony); húsvét; pünkösd;


Segélyhívószámok (ingyenesen hívhatóak)

Nemzetközi vészhívószám: 112
Mentők: 104
Tűzoltóság: 105
Rendőrség: 107
Autóklub hívószáma: 188


Pénznem: Forint

Pénzérmék: 5,10,20,50,100, 200 Ft
Papírpénzek: 500, 1 000, 2 000, 5 000, 10 000, 20 000 Ft


Borravaló

Az általánosan elfogadott borravaló mértéke 5-10 % között mozog a megelégedettségtől függően.


2Érvényes személyazonosító igazolvánnyal az alábbi országok állampolgárai léphetnek be a Magyar Köztársaság területére: Ausztria, Belgium, Ciprus, Csehország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia.

3Dánia, Egyesült Királyság, Izland, Írország, Lettország, Norvégia, Svédország állampolgárai továbbra is csak érvényes útlevéllel utazhatnak be Magyarországra.

Pár szóban az Edeldental-ról

Az Edeldental fogorvosi rendelő 1996-ban alakult. Két tulajdonosa dr. Nemes Edit és férje, dr. Pakuts Gábor PhD. Célkitűzésünk a minőségi munka, s betegeink maximális elégedettsége. Családi, barátságos környezetben a legújabb fogászati eljárásokat és anyagokat alkalmazva (pl.Nobel Guide, foghúzás utáni azonnali implantáció ill. azonnali terhelés) igyekszünk betegeinket ellátni. A rendelőben minden fogorvosi beavatkozás elérhető, de leginkább az implantológia és konzerváló fogászat ill.fogpótlások készítése a specialitása. A betegeinket a városközponttól pár percre lévő zöldövezetben, kellemes váróval, internet szolgáltatással, terasszal várjuk.

Med. dent. dr. Nemes Edit fogszakorvos 1994-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1996-ban általános fogszakorvosi szakvizsgát tett, s ettől az időponttól saját magánpraxisában dolgozik. 20 éves szakmai gyakorlat mellett folyamatosan képzi magát Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Svédországban, Portugáliában, Egyesült Államokban és Belgiumban. 2012-ben részt vett és sikeresen elvégezte az International Medical College (IMC - Universitätsklinikum Münster) 1 éves mesterképzését. Fő szakterülete az implantológia és a fogpótlástan. 2006 ban fogpótlástan és konzerváló fogászatszakvizsgát tett. Az általa vezetett rendelő akkreditált szakorvosképző hely.

Master of Oral Medicine in Implantology


Med. dent. dr. Nemes Edit
Master of Oral Medicine in Implantology

Pályázat

EDELDENTAL Kft.  innovációs eszközbeszerzése

© 2018 EDELDENTAL